VERZORGING EN ONDERHOUD
SIERADEN

UW SIERADEN DRAGEN

Sieraden van CHANEL worden gemaakt van uitzonderlijke edelstenen en edele metalen die zijn geselecteerd vanwege hun esthetische kwaliteiten en zeldzaamheid. We raden aan ze met zorg te behandelen om de glans ervan te behouden. Met een paar voorzorgsmaatregelen voor gebruik en onderhoud blijven uw sieraden langdurig in goede staat.

De edelstenen en edele metalen waarvan uw CHANEL-sieraden zijn gemaakt, zijn kwetsbare materialen. Houd bij de keuze van uw sieraden rekening met uw activiteiten.

In de volgende situaties raden wij het af uw sieraden te dragen:

  • Bij het wassen van uw handen, om te voorkomen dat er zeepresten in kleine barsten of spleten blijven zitten die uw sieraden dof maken.
  • Bij werkzaamheden met gebruik van schurende of bijtende producten (tuinieren, schoonmaken, afwassen, enz.) om te voorkomen dat de edelstenen van uw sieraden beschadigd raken.
  • Bij het sporten om stoten, slagen en krassen te voorkomen.

We raden u tevens aan het volgende te voorkomen:

  • Het blootstellen van uw sieraden aan hitte: temperatuurschommelingen kunnen onherstelbare schade aan edelstenen toebrengen.
  • Parfum en make-up opbrengen wanneer u uw sieraden draagt: de chemische bestanddelen van cosmetica kunnen sommige edelstenen beschadigen.

UW SIERADEN OPBERGEN

Als sieraden elkaar raken, kunnen er al snel krassen ontstaan. We raden het aan elk sieraad apart in het bijbehorende doosje of een reisetui te bewaren.

Sluit altijd de sluiting van uw ketting om het vormen van knoopjes te voorkomen.

UW SIERADEN CHECKEN

U kunt uw sieraden met enkele eenvoudige handelingen checken.

Vóór het dragen:

  • Controleer of de sluitingen in perfecte staat zijn.
  • Controleer of de edelstenen goed vastzitten. Haal hiertoe uw vinger zachtjes over de edelstenen.
  • Als ze bewegen, moeten ze opnieuw door onze juweliers gezet worden.
  • Controleer of de zijden draad van uw parelketting niet los of gebroken is.
  • Indien nodig moet u de parels op een nieuwe zijden draad laten rijgen.

We raden u aan bij twijfel uw sieraad af te geven bij een CHANEL boutique waar het door onze ervaren juweliers onderzocht kan worden.

ONDERHOUD VAN SIERADEN

Om de glans te behouden, heeft elk type edelsteen, naar gelang zijn minerale eigenschappen, specifiek onderhoud nodig. We raden u aan uw sieraden elk jaar naar een CHANEL boutique te brengen. Onze experts zullen het onderhoud met de nodige zorg uitvoeren.

Hieronder vindt u nadere adviezen voor elk type edelsteen of edelmetaal.

GOUD

Zorg er, om krassen te voorkomen, voor dat uw gouden sieraden niet tegen overige sieraden aan kunnen wrijven. Door middel van polijsten en rhodineren kunnen slijt- en draagplekken verwijderd worden om witgoud als nieuw te herstellen. Stap gerust een CHANEL boutique binnen om van deze services gebruik te maken. Reinig uw gouden sieraden met warm water en een zachte borstel. Droog ze vervolgens af met een zachte doek.

PLATINA

Zorg er, om krassen te voorkomen, voor dat uw platina sieraden niet tegen overige sieraden aan kunnen wrijven. Reinig uw platina sieraden met warm water en een zachte borstel. Droog ze vervolgens af met een zachte doek.

KERAMIEK

Keramiek is een niet-oxiderend en vrijwel krasbestendig materiaal. Aanslag en afzettingen via contact met materialen die zachter zijn dan keramiek zoals goud of titaan, kan een bekrast aspect veroorzaken. Deze plekken kunnen door middel van een eenvoudige reiniging in onze ateliers verwijderd worden. Reinig uw keramische sieraden met warm water en een zachte borstel. Droog ze vervolgens af met een zachte doek.

PARELS

Parels zijn een organisch materiaal. Ze moeten regelmatig gedragen worden en zijn erg gevoelig voor chemische stoffen. Om de glans te behouden, raden we het aan contact met cosmetica te voorkomen daar dit de glans kan aantasten (parfum, crèmes, enz.). Berg uw sieraden met parels op in het oorspronkelijke doosje, apart van overige sieraden. Bedek ze met een zachte doek en sla ze op in een vochtige ruimte. Om de lucht te bevochtigen kunt u tevens een glaasje water in de buurt van uw sieraad zetten. Reinig met een vochtige, zachte doek.

DIAMANT

Een diamant kan uitsluitend bekrast raken door overige diamanten. Het kan echter eenvoudig overige metalen of stenen bekrassen waarmee het in contact komt. Om krassen te voorkomen, raden we het af om meerdere sieraden om dezelfde vinger of pols te dragen. Ondanks de hardheid zijn diamanten kwetsbare stenen die kunnen afbreken bij harde stoten. Reinig uw diamant met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

SMARAGD

Smaragd is zeer gevoelig voor temperatuurschommelingen. Stel uw smaragd dan ook niet bloot aan thermische schokken of hittebronnen. Smaragden zijn kwetsbare stenen. Ze vereisen specifiek onderhoud dat alleen door onze ervaren juweliers uitgevoerd kan worden. We raden het dan ook aan u tot een CHANEL boutique te wenden voor onderhoud aan uw sieraden met smaragden.

ROBIJN

Reinig uw robijn met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

SAFFIER

Reinig uw saffier met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

AGAAT

Agaat is gevoelig voor temperatuurschommelingen, cosmetica (crèmes, parfums, enz.), reinigingsmiddelen en sigarettenrook. Deze producten kunnen in de steen dringen en de kleur aantasten. Reinig uw agaat met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

AQUAMARIJN

Aquamarijn is heel gevoelig voor temperatuurschokken. Stel uw aquamarijn dan ook niet bloot aan thermische schokken of hittebronnen. Reinig uw aquamarijn met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

AMETHIST

Daar amethisten zeer gevoelig voor temperatuurschommelingen zijn, moet u ze niet blootstellen aan thermische schokken of hittebronnen. Reinig uw amethist met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

CHALCEDOON

Chalcedoon is lichtgevoelig en kan verkleuren. Om de kleur van uw steen te behouden, raden we het aan deze niet aan felle lichtbronnen bloot te stellen. Reinig uw chalcedoon met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

CITRIEN

Ondanks de robuustheid is citrien gevoelig voor hitte en zuur. Voorkom contact met zure producten en langdurige blootstelling aan hoge temperaturen. Reinig uw citrien met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

IOLIET

Reinig uw ioliet met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

ONYX

Onyx is gevoelig voor temperatuurschommelingen, cosmetica (crèmes, parfums, enz.), reinigingsmiddelen en sigarettenrook. Deze producten kunnen in de steen dringen en de kleur aantasten. Reinig uw onyx met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

OPAAL

Opaal mag geen grote temperatuurschokken ondergaan of blootgesteld worden aan droge warmte waardoor het kan uitdrogen. Bij contact met chemische producten kan de steen tevens uitdrogen of de glasglans ervan aangetast worden. Het gewicht van een opaal kan tijdens de levensduur variëren naargelang het eventuele vochtverlies. Dit is een natuurlijk fenomeen. Reinig uw opaal met een zachte doek.

PERIDOOT

Peridoot is gevoelig voor temperatuurschokken. Voorkom uw sieraad bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen of extreme klimaten, daar dit de steen kan aantasten. Reinig uw peridoot met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

KWARTS

Reinig uw kwarts met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

SPINEL

Reinig uw spinel met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

TANZANIET

Tanzaniet is een kwetsbare steen die gevoelig is voor schokken, krassen en hevige temperatuurschommelingen. Reinig uw tanzaniet met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

TOPAAS

Topazen zijn, net als diamanten, uiterst hard maar kunnen afbreken bij harde schokken. Houd uw topaas op afstand van chemische producten en licht die de kleur ervan kunnen aantasten. Reinig uw topaas met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

TOERMALIJN

Reinig uw toermalijn met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

LAPIS

Lapis lazuli, ook wel lazuursteen, is een delicaat gesteente dat gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Lapis kan gereinigd worden met warm water en een zachte borstel. Droog het vervolgens af met een zachte doek.

PARELMOER

Parelmoer mag niet aan extreme thermische schokken worden blootgesteld. Blootstelling aan cosmeticaproducten, zoals crèmes en parfums, en chemicaliën, waaronder wasmiddelen en sigarettenrook, kunnen de kleur en het iriserende aspect ervan aantasten. Gebruik een zachte doek voor het reinigen van parelmoer.

MALACHIET

Malachiet is een delicate edelsteen die gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Voorkom contact met zuurhoudende reinigingsmiddelen. Gebruik een zachte doek voor het reinigen van malachiet.

*Aanbevolen verkoopprijs. Meer informatie