LES SIGNATURES DE CHANEL

Loading in progressLoading in progressLoading in progressLoading in progressLoading in progress

Subtitles
    null
Transcript
Current time 00:00
Duration 00:00

Subtitles
    null
Transcript
Current time 00:00
Duration 00:00

Subtitles
    null
Transcript
Current time 00:00
Duration 00:00

Subtitles
    null
Transcript
Current time 00:00
Duration 00:00

Subtitles
    null
Transcript
Current time 00:00
Duration 00:00

CHANEL Sieraden laat zich inspireren door de wereld van Gabrielle Chanel — een universum boordevol symbolen die Mademoiselle al sinds haar kindertijd dierbaar waren. Ze liet 5 motieven na die de signaturen van het Huis CHANEL werden — 5, helemaal in lijn met haar geluksgetal.

DE CAMELIA

Uiterlijk kan misleidend zijn. Achter de camelia, Gabrielle Chanels favoriete bloem, schuilt een stilistisch statement. Naar verluid plukte Mademoiselle in 1913 de camelia uit het knoopsgat van een herenblazer en bevestigde ze de bloem aan haar chiffon rok. De geometrische rondingen van de bloem staan symbool voor de vrouwelijke ziel die de kunst van onvoorspelbaarheid cultiveert.

Ontdek de CAMÉLIA collectie

HET LINT

Tijdens de races speldde Mademoiselle het lint, zo kenmerkend voor de stijl van CHANEL, op haar platte strohoed als decoratief en onderscheidend element. Het lint werkt inspirerend in op het ontwerp van sieraden als kunstvorm van het ‘gebonden en ongebonden, in zowel grafische als etherische zin — met een duidelijk knipoog naar de couture. Het lint van CHANEL is een elegantie in natuurlijke vorm, of het opgerold, doorweven, asymmetrisch of beweeglijk is.

Ontdek de RUBAN collectie

DE VEER

De veer van CHANEL, zo licht en soepel, is net dezelfde veer die Mademoiselle graag op haar strohoed vastspeldde. Tegen 1932, had ze de veer mooi versierd met diamanten, en ontdekte ze hoe ze haar innerlijke bewegingsvrijheid kon uiten. “Als je zonder vleugels bent geboren, hou dan niet tegen dat ze kunnen groeien”, zei Mademoiselle graag. De veer is fijnzinnig en subtiel, waarin de nadruk ligt op de gedurfde spirit van een vrouw die weet hoe ze haar eigen vleugels kan spreiden.

Ontdek de PLUME DE CHANEL collectie

DE KOMEET EN DE ZON

“Ik wilde vrouwen met sterrenstelsels overladen”, zei Gabrielle Chanel in 1932, toen ze haar allereerste en enige Haute Joaillerie-collectie presenteerde. Een meteorenregen van hemelse diamanten, vanuit de Parijse lucht vallende sterren die de vrouwelijke schoonheid benadrukken. Astrale lichamen die het beeld opriepen van de zon op haar huid, en haar herinnerden hoe graag ze wel niet in open lucht van de zon genoot. Sterren die toebehoren aan diegenen die hun eigen lot kiezen. Schitterend. Stralend. Ongrijpbaar. Net als Mademoiselle.

Ontdek de COMÈTE collectieOntdek de SOLEIL DE CHANEL collectie

DE LEEUW

De Leeuw, het sterrenbeeld van Coco Chanel, roept de spirit van het Huis op. Majestueus, ontembaar en wild — de leeuw belichaamt de schitterende persoonlijkheid van Mademoiselle. Ook representeert het de Leeuw van Venetië. Groot was haar verbazing toen ze deze stad vol pracht en praal en boordevol geheimen ontdekt had. De leeuw is zoveel meer dan een symbool alleen — het is een bron van inspiratie voor iedereen die het draagt. Het is een waar embleem van CHANEL Sieraden geworden.

Ontdek de SOUS LE SIGNE DU LION collectie

CHANEL Sieraden geeft vorm aan elegantie, en stelt iedereen die de sieraden draagt in staat om voluit te kunnen kiezen wie ze willen zijn.

*Dit is een uitvoering gebaseerd op een ontwerp van Lorenz Bäumer.