PRODUCTBESCHRIJVING

PRODUCT

Het ontlenen van eigentijdse creaties aan de kundigheid van de Métiers d’art is waar het in het Huis CHANEL om draait.

In het kader van een reeks samenwerkingsverbanden brengt de collectie LES EXCLUSIFS DE CHANEL met een serie uitzonderlijke giftboxen een eerbetoon aan dit legendarische vakmanschap.
Het vierde luik van dit project dat het Huis dierbaar is: SYCOMORE Extrait en zijn flacon van Baccaratkristal in een door Lesage op maat geborduurde giftbox.

De collector’s flacon van 50 ml is afgesloten door middel van de traditionele baudruchagetechniek, een expertise die teruggaat tot 1764 en ervoor zorgt dat de zuiverheid van het parfum wordt behouden. De flacon zit verpakt in een crèmekleurige box die lijkt gehouwen uit het hout van de sycomoor. De bekleding binnenin is volledig met de hand vervaardigd. Ze symboliseert de bodem van een door lichtstralen doorkruist bos en weerspiegelt de olfactorische wereld van dit nieuwe extrait. Het op stramien geborduurde mozaïek van houtspaanders en gevleugelde dopvruchten roept het beeld op van de majestueuze boom. De amethistkleurige tollen en de bolletjes van gekleurd passementwerk stellen roze peper en jeneverbessen voor, de draden en buisjes suggereren de wortelfilamenten van vetiver. Dit collector’s item, dat is ontworpen en vervaardigd door Maison Lesage, bevat een concentratie van het veeleisende vakmanschap van het Parijse borduurhuis, dat uniek is in de wereld.

Samenstelling

Olivier Polge, Parfumeur Créateur van CHANEL, slijpt het nerveuze karakter van vetiver met hartnoten van iris en met leer- en vanilleachtige noten in de basis, voor nog meer diepte en sensualiteit.

INSPIRATIE

Achter SYCOMORE Extrait gaat het verhaal schuil van een parfum dat in 1930 door Mademoiselle werd gecreëerd. Door het parfum naar deze immense boom te vernoemen, legde de couturière, die destijds cultureel Parijs in haar greep hield, haar zo met de aarde verbonden afkomst bloot, haar kindertijd die ze doorbracht in de Auvergne, te midden van de eeuwenoude vulkanen.

KUNST VAN HET PARFUMEREN

Breng het Extrait nauwkeurig aan met de fijn vormgegeven, smaragd geslepen stop, op de punten waar de hartslag voelbaar is: achter de oorlel, in het decolleté en aan de binnenkant van de pols.

Ga terug naar Beschrijving

MEER INFORMATIE

Formaat

50 ml

Ingrediëntenlijst

ALCOHOL | PARFUM (FRAGRANCE) | AQUA (WATER) | LINALOOL | HEXYL CINNAMAL | LIMONENE | ALPHA-ISOMETHYL IONONE | COUMARIN | EUGENOL | CITRONELLOL | CITRAL | FARNESOL | GERANIOL | ISOEUGENOL | BENZYL ALCOHOL | IL65-1

De ingrediëntenlijst wordt aan al onze productverpakkingen toegevoegd. Controleer de ingrediëntenlijst altijd voor u het product gebruikt indien u last heeft van allergieën.

CHANEL 92 200 Neuilly-sur-Seine

Ga terug naar Aanvullende informatie

Beoordelingen

Wij stellen jouw feedback op prijs. Schrijf als eerste 
Ga terug naar Beoordelingen
Ga terug naar OOG VOOR DETAIL

LEVERING & RETOURNEREN

Wat zijn de leveringstermijnen?

Levering aan huis via DHL binnen 1 tot 3 werkdagen (De standaardlevering zal kosteloos worden verzonden).

Levering van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00

In geval van afwezigheid tijdens de levering ontvangt u een bericht waarin u uitgenodigd wordt uw pakket op te halen bij een postkantoor, tot 15 dagen na datum.
 

Levering aan huis via TNT binnen 1 tot 3 werkdagen (€10, levering gratis vanaf €50).

Levering van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00.

U wordt per email en SMS op de hoogte gesteld van de leveringsdatum, op de dag dat het pakket aangenomen wordt door TNT.

In het geval van voorziene afwezigheid kunt u een nieuwe leveringsafspraak plannen of het leveringsadres wijzigen.

In het geval van afwezigheid die door de transporteur geconstateerd wordt, ontvangt u een bericht waarin u uitgenodigd wordt een nieuwe leveringsdatum te plannen.
 

Hoe kan ik een product retourneren?

U kunt een deel van de bestelling of de hele bestelling retourneren binnen een termijn van 30 kalenderdagen vanaf de verzenddatum worden geretourneerd.
Het is voldoende om de retourbon in te vullen die bij uw bestelling is gevoegd. Het is ook mogelijk, als u een account heeft, om deze in te vullen op de site chanel.com (in de rubriek "Mijn account", vervolgens "Mijn bestellingen" en te klikken op "Downloaden retourbon" bij de specificaties van de bestelling) en ons de producten terug te sturen in hun oorspronkelijke verpakking, vergezeld van deze retourbon.
CHANEL stelt u, in uw postpakket, een op voorhand betaald vervoersdocument ter beschikking dat rechtsreeks aangeplakt kan worden op uw retourpakket alvorens het af te geven in een postkantoor
Alleen de (zonne)brilproducten mogen ook naar een CHANEL-fashionboutique worden gebracht.
Vanwege hygiëne- en veiligheidsvoorschriften kunnen verzegelde producten die geopend zijn niet teruggenomen worden.
Alle producten moeten worden geretourneerd in hun originele verpakking en (zonne)brilproducten moeten worden geretourneerd met de bijgeleverde accessoires. Ze moeten ook worden geretourneerd met hun etiket. Producten die zijn gewijzigd kunnen niet worden geretourneerd.
Als de bovengenoemde condities nageleefd zijn, worden de door u geretourneerde producten terugbetaald, net zoals de aanvankelijke leveringskosten.

Ga terug naar LEVERING & RETOURNEREN

COFFRET SYCOMORE X LES MAISONS D'ART

LES EXCLUSIFS DE CHANEL
In ultra-limited edition - 50 ml

10 000 €