Onderhoudsadvies
Schoenen

5 tips

Het getal vijf heeft een speciale betekenis bij CHANEL: het favoriete cijfer van Gabrielle Chanel, de naam van ons eerste parfum en het aantal aanbevelingen om de schoenen van CHANEL in goede staat te houden.

    Draag niet meerdere dagen na elkaar hetzelfde paar schoenen, om de levensduur van de schoenen te verlengen. Meer advies in de boutique.

    Als uw schoenen nat worden van regen of spatten, dep ze dan droog met een absorberende, niet-pluizende doek. Houd uw schoenen uit de buurt van hoge temperaturen, blootstelling aan direct zonlicht omdat dit het materiaal kan beschadigen of vervagen. Meer advies in de boutique.

    Behandel schoenen van zacht leer, geitenhuid en lamsvel regelmatig met een voedende schoencrème aangebracht met een zachte doek. Vermijd verzorgende producten die de finish van uw schoenen kunnen aantasten. Wrijf met cirkelvormige bewegingen om vlekken op het oppervlak te verminderen. Meer advies in de boutique.

    Voordat je de schoenen opbergt in hun originele doos, laat je ze luchten. Bewaar ze op een droge plaats, uit de buurt van vocht en temperatuurwisselingen. Meer advies in de boutique.

    Om gelijke tred te houden met de levensstijl van vrouwen, veranderen schoenen gedurende de tijd en met elke stap. Dag na dag ontwikkelen ze een natuurlijk patina dat een nieuw aspect onthult van hun schoonheid en geschiedenis- en die van jou.

Speciale materialen

Het lamsleer

Breng regelmatig een voedende schoencrème aan en laat het leer glanzen met een schone, zachte doek. Breng niet teveel crème aan zodat het leer kan blijven ademen. Gabrielle Chanel was de eerste ontwerper die tweekleurige schoenen creëerde en zij droeg ze zelf voor een vleugje elegantie in alle seizoenen. Sindsdien zijn tweekleurige schoenen een tijdloos icoon geworden. Om de schoenen in goede staat te houden neem je deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen: gebruik kleurloze schoencrème om vlekken te voorkomen. Als de schoenen nat worden van regen of spatten, dep ze dan droog met een absorberende, niet-pluizende doek. Plaats ze niet dicht bij een warmtebron of in direct zonlicht.

Lakleer

Reinig lakleer met een spons en water met een mild schoonmaakproduct en droog het dan met een zachte doek. Vermijd contact tussen licht leer en donkere materialen om vlekken te voorkomen. Als het leer nat is, dep je het droog met een absorberende, niet-pluizende doek. Vermijd hoge temperaturen en blootstelling aan direct zonlicht.

Suède van lams- of kalfsleer

Verwijder voor het reinigen alle vlekken met fijn schuurpapier. Suède moet voorzichtig in de richting van de vezels gereinigd worden met een speciale spons of doek voor suède. Als uw schoenen nat van regen of van spatten zijn, droog ze dan met een absorberende, niet-pluizende doek. Vermijd hoge temperaturen en blootstelling aan direct zonlicht.