Onderhoudsadvies
Ready-to-wear

5 tips

Het getal vijf heeft een speciale betekenis bij CHANEL: het favoriete cijfer van Gabrielle Chanel, de naam van ons eerste parfum en het aantal aanbevelingen om de kleding van CHANEL in goede staat te houden.

    Een jasje, jurk, knitwear, broek, blouse... Behoud de eleganten lijnen en de verfijnde touch. Maak er een gewoonte van om geen parfum, haarlak of andere cosmetische producten rechtstreeks op het kledingstuk te spuiten. Bepaalde materialen, zoals onder andere zijde, ambachtelijke tweed en kasjmier, zijn van nature delicaat. Pas op dat u ze niet beschadigd met het aandoen van sieraden (bijvoorbeeld een broche voorzichtig vastpinnen en losmaken), met handtassen of door op ongepaste wijze te gebruiken, door bijvoorbeeld aan het materiaal te trekken.

    Vermijd langdurige blootstelling aan zon- of kunstlicht om de kleuren te behouden. Stel ook uw kleding niet gedurende langere tijd bloot aan vocht. Laat kleding in contrasterende kleuren (licht en donker) of verschillende materialen (stof en leer) niet in contact komen wanneer ze in uw kledingkast worden bewaard.

    Het is belangrijk om altijd de aanbevolen onderhoudsinstructies op de labels te lezen en op te volgen. Als u vlekken heeft op uw kledingstuk, gebruik dan geen schoonmaakproducten of vlekverwijderaar. Breng het zo snel mogelijk naar een professionele cleaning service en vertel ze, indien mogelijk, wat voor soort vlek het is. Haal het item, na het stomen, uit de plastic hoes en laat het goed drogen voor je het weer opbergt.

    Bewaar uw item in een koele en geventileerde plaats en, indien mogelijk, in een katoenen hoes. Vermijd het gebruik van naftaleen. Als u het echter wilt gebruiken, zorg er dan voor dat het niet in direct contact het het kledingstuk komt.

    Het kledingstuk verandert in de loop van de tijd, afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt en de manier waarop er voor gezorgd wordt. Dag na dag onthult het een nieuw aspect van stijl, van verfijning- en die van jou.

Product kenmerken

Tweed

Tweed is een delicaat materiaal dat bestaat uit traditioneel geweven draden die het savoir-faire en uitmuntendheid van CHANEL respecteren. Om het uitzonderlijke karakter te behouden, raden we u aan er zorgvuldig voor te zorgen. Als u uw kledingstuk niet draagt, bewaar het dan beschermd in een hoes die speciaal voor dit doel is ontworpen. Als er ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch een draad los raakt, vraag dan uw CHANEL boutique om advies.

Knitwear

Om de vorm van uw knitwear te beschermen, verdient het de voorkeur deze te vouwen. Het mag niet op hangers blijven.

Ketting en inslag K

Kleding gemaakt van ketting en inslag (wol, zijde...) moet op een hanger gehangen worden die geschikt is voor de lengte en de breedte. Op deze manier zal het kledingstuk zijn vorm behouden.

Indigo jeans, donker leer...

Bepaalde materialen en kleuren kunnen tijdens wrijven afgeven, vooral in vochtige omgevingen. Het is belangrijk om ze te scheiden in uw kasten en lades.

Zwemkleding

Vergeet na het dragen van uw item niet het te spoelen met schoon water om het zout, chloor, zand of andere cosmetische producten uit te spoelen. Dit voorkomt schade aan de kleuren en/of materiaal. Nadat u dit hebt gedaan laat u het plat drogen en niet direct in de zon. Vouw uw zwemkleding niet op als het nog nat is.

Geborduurde stukken

Het borduurwerk op uw kleding is een van de meest delicate details. Vermijd vouwen op het borduurwerk tijdens vervoer. Op deze manier loopt u niet het risico het te beschadigen, het weefsel te merken of de draden, pailletten of andere elementen te breken. Bewaar de geborduurde kleding in de hoes, leg deze plat neer en zorg ervoor dat het niet door andere kleding belast wordt. Aarzel niet om vloeipapier te gebruiken om de vorm en het borduurwerk te beschermen.