Métiers d’art 2022/23

In de ateliers van de maisons d’art

De métiers d’art collectie 2022/23 is een eerbetoon aan de virtuositeit van de ambachtslieden van de verschillende Maisons d'art.

De Métiers d’art brengen honderden borduursters, verenwerkers, paruriers, goudsmeden, plooimakers, schoenmakers, hoedenmakers, handschoenmakers en leerlooiers bij elkaar. Onder de bezielende leiding van Virginie Viard, draagt het gezamenlijke savoir-faire dat door deze ambachtslieden wordt voortgezet en voortdurend opnieuw uitgevonden, ertoe bij om van elke creatie een uitzonderlijk stuk te maken.

Lemarié
MAISON MICHEL
lesage
Atelier Montex
GOOSSENS
LES ATELIERS LOGNON

Lemarié

Verenwerker sinds 1880, bloemenmaker, plooienmaker, couture-expert en textielverfraaier

Sinds de jaren zestig worden de iconische camelia's van CHANEL - net als alle bloemenornamenten van Lemarié - bloemblaadje voor bloemblad met de hand gemaakt.

Meer lezen

Sinds de jaren zestig worden de iconische camelia's van CHANEL - net als alle bloemenornamenten van Lemarié - bloemblaadje voor bloemblad met de hand gemaakt. In de volledig tochtvrije ateliers van le19M worden bergen veren stuk voor stuk gesorteerd, vervolgens gekamd, gekruld of gladgestreken, gelijmd of zelfs geweven. Lemarié, een partner zonder wie CHANEL haar collecties niet zou kunnen realiseren, blinkt ook uit in naaiwerk en creëert opmerkelijke inlegsels, volants, smokwerk en plooien. Lemarié trad in 1996 toe tot de Métiers d'art van CHANEL.

Minder lezen

Lyna Khoudri en Caroline de Maigret
Atelier Montex en Lemarié

Bekijk de film

Maison
Michel

hoedenmaker en modist
sinds 1936

Maison Michel bewaart als erfgenaam van een Parijs savoir-faire sinds de 14e eeuw de geheimen van het maken van hoeden en geeft deze door.

Meer lezen

Maison Michel bewaart als erfgenaam van een Parijs savoir-faire sinds de 14e eeuw de geheimen van het maken van hoeden en geeft deze door. In de le19M-ateliers worden petten en randen met de hand gevormd op 3.000 blokken lindehout voordat ze worden verfraaid met vlechtwerk, bloemen, veren en andere versieringen door de hoedenmakers van het Huis. Maison Michel sloot zich in 1997 aan bij de CHANEL Métiers d'art. De boaters, sluiers, petten en baretten weerspiegelen de codes van CHANEL en worden gebruikt om elke collectie van accessoires te voorzien.

Minder lezen

lesage

BORDUURATELIER SINDS 1924
EN TWEEDMAKER

Maison Lesage, een creatieve legende die heeft samengewerkt met de grootste couturiers, ontwerpt en borduurt weelderige patronen.

Meer lezen

Maison Lesage, een creatieve legende die heeft samengewerkt met de grootste couturiers, ontwerpt en borduurt weelderige patronen. Sinds 1996 vindt het ook de tweed, zo belangrijk voor CHANEL, opnieuw uit, door wollen garens te mengen met de meest onverwachte materialen. Lesage is sinds 1983 partner van CHANEL en trad in 2002 toe tot de CHANEL Métiers d'art en zet deze vruchtbare creatieve dialoog voort onder leiding van Virginie Viard. Bij le19M brengt Lesage zijn ateliers, zijn unieke collectie stalen en zijn school samen waar borduursters de geheimen van hun savoir-faire doorgeven aan de jongere generaties.

Minder lezen

Whitney Peak en Caroline de Maigret
Lesage

Bekijk de film

Atelier
Montex

borduuratelier sinds 1939

Combining ancestral traditions with contemporary creation, this is the magic of the Montex embroidery atelier.

Meer lezen

Het combineren van voorouderlijke tradities met hedendaagse creaties is de magie van het borduuratelier Montex. De verfijnde, moderne en kostbare motieven die bijdragen aan het verfraaien van de CHANEL collecties zijn allemaal gemaakt met naaldwerk, een Lunéville-haaktechniek of met de Cornely, een eeuwenoude borduurmachine die met de hand wordt geleid. Montex trad in 2011 toe tot de Métiers d'art van CHANEL.

Minder lezen

GOOSSENS

goldsmith since 1950

Nauwkeurige gebaren, nauwgezet vakmanschap, goede verhoudingen, perfectie van het object... De technische vaardigheden van Robert Goossens ontwikkelden zich tussen beeldhouwkunst en goudsmeden.

Meer lezen

Nauwkeurige gebaren, nauwgezet vakmanschap, goede verhoudingen, perfectie van het object... De technische vaardigheden van Robert Goossens ontwikkelden zich tussen beeldhouwkunst en goudsmeden vanaf 1954, toen hij Byzantijnse sieraden opnieuw creëerde samen met Gabrielle Chanel, en later toen hij een deel van het meubilair voor haar appartement ontwierp op 31 rue Cambon. Maison Goossens zet het erfgoed van zijn oprichter voort en blijft vandaag de dag inspelen op de verbeelding van CHANEL. Goossens trad in 2005 toe tot de Métiers d'Art van CHANEL.

Minder lezen

LES ATELIERS LOGNON

pleater since 1853

Knife, flat, sunray, Watteau or peacock... Lognon has more than 3,000 Kraft cardboard pleat moulds that look like origami.

Meer lezen

Lagen, plat, zonnestraal, Watteau of pauw... Lognon heeft meer dan 3.000 Kraft-kartonnen plooivormen die op origami lijken. Sommige zijn meer dan honderd jaar oud; andere zijn net gemaakt - omdat de ambachtslieden uit Lognon voortdurend op zoek zijn naar nieuwe plooien, met name voor Studio de création de CHANEL. Vorm en beweging geven aan de meest uiteenlopende stoffen is een virtuoze vaardigheid, een perfect gesynchroniseerde vierhandige operatie die fysieke kracht, extreme nauwgezetheid, ervaring en deskundige kennis van de specifieke kenmerken van het textiel vereist. Lognon trad in 2013 toe tot Lemarié en de Métiers d'art van CHANEL.

Minder lezen

Ontdek le19M,
een plek gewijd aan de Métiers d’art
van CHANEL

Ontdek le19M,
een plek gewijd aan de
Métiers d’art
van CHANEL

Aanbevolen verkoopprijs. De werkelijke prijs kan variëren. Voor juridische informatie graagklik hier

Ontdek meer in de boutiques

Our creations are thoughtfully curated by each of our boutiques. To discover more, we invite you to find the boutique nearest you.

Een boutique vinden