In de boutiquesParis — 31 rue Cambon
Métiers d'Art 2019/20
De codes van CHANEL,
Essentials van stijl
Het is de hele sfeer van 31 rue Cambon in Parijs, het emblematische adres van het Huis, dat het hart vormt van de collectie Métiers d’art 2019/20, met de nadruk op eigentijdse elegantie, de eeuwige codes en allure van CHANEL.
Behind-the-scenes met Virginie Viard,
zoals gezien door Sofia Coppola
Bekijk de film
Zwart en wit
Elementair aan het visuele universum van CHANEL speelt het contrast van zwart en wit zich af met grafische nauwkeurigheid. Voor Gabrielle Chanel was de betekenis persoonlijk, een manier om te verwijzen naar haar jeugd. In de Métiers d’art-collectie van 2019/20 herdefiniëren panelen van zwart en wit tweed maatwerk, terwijl silhouetten worden omlijnd met precies contrast.
De Dubbele c
De dubbele C dateert uit de jaren 1920 en is een indrukwekkend ontwerp dat over de hele wereld wordt herkend. De ineengestrengelde letters zijn in perfecte symmetrie, en markeren de bijzondere tijdloosheid van CHANEL. Als dimensionaal plooiwerk valt de dubbele C op in de 2019/20 Métiers d'art-collectie.
Het tweed pakje
Geïnspireerd door herenkleding werkte Gabrielle Chanel samen met een Schotse fabriek om tweed te transformeren tot een soepel en eindeloos aanpasbaar materiaal. In de Métiers d’art-collectie van 2019/20 neemt tweed veel eigentijdse vormen en tinten aan, van een kort jasje en een rok met lage taille tot een pak in opvallend roze.
De tarwe
Voor Gabrielle Chanel was een geluksbrenger en ze gaf goudsmid Robert Goossens de opdracht om een voet van glanzende tarweschoven te creëren voor een glazen tafel in haar appartement. Geborduurd door het House of Lesage op een strapless jurk en een tulejasje in de Métiers d’art-collectie van 2019/20, lijkt tarwe zowel kostbaar als extravagant.
Bekijk de film
De strik
De CHANEL strik doet denken aan de hoofdbanden van schoolmeisjes en verschijnt meestal als een subtiel accessoire. Toegevoegd aan ceintuurs zijn de strikken te vinden in de Métiers d’Art Collection 2019/20, opnieuw geïnterpreteerd door Virginie Viard als een elegant, speels detail.
De vogelkooi
In de Métiers d’Art Collection 2019/20 is een gouden kooi als Minaudière, die dankzij een ketting in de hand wordt gedragen en doet denken aan de vogelkooi in het appartement van Gabrielle Chanel. Een van de vele cadeaus die ze heeft gekregen en tentoongesteld.
De Parels
Gabrielle Chanel vond het heerlijk om bijoux te combineren en in laagjes te dragen. De silhouetten van de Métiers d’Art Collection 2019/20 spelen in op deze stijl door een combinatie van verschillende accessoires, van chokers en plastron-colliers tot armbanden en ceintuurs. Parels accentueren deze items, hun melkachtige glans verlicht elk oppervlak.
31 rue cambon
Het emblematische adres van het appartement en de Creation-studio van Gabrielle Chanel inspireerde het decor van de show van de 2019/20 Métiers d'art-collectie. Zowel de mythische spiegeltrap in art-decostijl als de sfeervolle details van het appartement werden nagebouwd in het schip van het Grand Palais. Een van de looks is een sweatshirt met 31 rue Cambon, geborduurd in zwarte bloemen en parels door het Huis van Lemarié.
De Camelia
Onberispelijk, delicaat en een symbool van een lang leven: de camelia was de kenmerkende bloem van Gabrielle Chanel. In 1946 begon het Maison Lemarié met het maken van camelia's voor CHANEL en stelt nog steeds elke bloem samen, één voor één. Voor de Métiers d’Art Collection 2019/20 lijken ze bijna sculpturaal als een ornament voor kleine bomberjacks voor de avond en betoveren ze met een geborduurd midden, sprankelend als juwelen.
Recommended retail price. Actual price may vary. For legal information please click here
Close

0 Products

Share

Copy this link