AFLEVERING 4

WETENSCHAP EN ZINTUIGEN

“Sensorialiteit is het verhaal van indrukken die emoties oproepen”, legt Maÿlis Louvet uit, verantwoordelijke voor de evaluatie en de sensoriële perceptie bij CHANEL Research. “De sensoriële identiteit van een formule komt tot uiting in de textuur en de geur”, vertelt Maÿlis Louvet verder, waarbij ze het belang benadrukt om producten te creëren met een uniek sensorieel profiel. “Wanneer een product onmiddellijk een aangenaam gevoel oproept en de textuur ook heel fijn aanvoelt, gebruiken we het vaker. Na een tijd wordt dat de sleutel tot de effectiviteit van een product.”

HET PERFECTE EVENWICHT

De ontwikkeling van elk product duurt jaren, waarbij de Researchafdeling van CHANEL een uniek sensorieel profiel aanmaakt voor de formule van het product. Deze profielen worden gecreëerd om verschillende soorten vrouwen een aangename lichamelijke en gevoelsmatige ervaring te bieden door de zichtbare voordelen die worden ervaren tijdens het aanbrengen te combineren met een specifieke textuur, uiterlijk en geur. Maÿlis Louvet legt uit: “Wij weten dat we de perfecte formule hebben ontwikkeld wanneer deze niet alleen optimale resultaten biedt, maar ook de ultieme sensoriële ervaring.”

“Onze opdracht is een lastige, maar we sluiten geen compromissen; wij combineren de werkzaamheid van de ingrediënten met sensorialiteit zodat we perfecte formules creëren voor de verschillende behoeften en huidtypes.”

Véronique Kowandy, projectleider formuleontwikkeling bij CHANEL


De Researchafdeling van CHANEL streeft al enkele decennia lang naar het vinden van het delicate evenwicht in de formules en zet wetenschappelijke en sensoriële vernieuwing centraal bij de ontwikkeling ervan. “Wij kiezen onze ingrediënten zorgvuldig uit op basis van hun zuiverheid, hun samenstelling en hun kwaliteit”, licht Véronique Kowandy toe. “We voeren zo’n dertig producttests uit, soms meer - zo hebben we er twee keer zoveel uitgevoerd voor SUBLIMAGE L’Essence Fondamentale voor we de perfecte textuur hadden verkregen.”

ONTDEK L’ESSENCE FONDAMENTALE

PIONIERSGEEST

Gabrielle Chanel lanceerde haar eerste verzorgingslijn in de jaren 1920 en vestigde zichzelf hierbij als pionier op het gebied van mode en beauty. Zij was van mening dat ‘goed in haar vel zitten’ de basis vormde voor het zelfvertrouwen van een vrouw. Ook vandaag de dag is CHANEL nog steeds koploper op het gebied van onderzoek naar en ontwikkeling van huidverzorging.

Wat een aangenaam gevoel is verschilt van persoon tot persoon, en deze variaties staan centraal in de onderzoeken van CHANEL. “Bij het ontwikkelen van onze producten houden wij het belang van aanbrengrituelen in gedachten”, legt Ji Lee uit, die in het verleden verantwoordelijk was voor Intelligent Prospecting in Korea, wanneer ze praat over verzorgingsrituelen en aanbrengtechnieken. Kennis van de plaatselijke gebruiken is dan ook van wezenlijk belang om een productlijn te ontwikkelen die aan verschillende behoeften, rituelen, sociale gebruiken en milieuregels beantwoordt.” “Een Amerikaanse vrouw kan het verzorgingsproduct bijvoorbeeld gewoon aanbrengen zoals het in de gebruiksaanwijzing staat, terwijl een Aziatische vrouw het waarschijnlijk in zeven opeenvolgende laagjes aanbrengt.”

AFGAAN OP HET GEVOEL

De Researchafdeling van CHANEL probeert de verschillende effecten die de producten op vrouwen kunnen hebben, te begrijpen. Dankzij de verschillende onderzoekscentra in de wereld, hun eigen en unieke methode en hun kennis van neurowetenschappen, kunnen de onderzoekers doorgronden op welke manier hun producten verschillende indrukken oproepen bij vrouwen.

“Sensorialiteit is een kwestie van welzijn en genoegen”, legt Marie-Héloïse Bardel uit, die het centrum van neurowetenschap en perceptie van CHANEL leidt. “Elke lijn huidverzorgingsproducten van CHANEL heeft zo zijn eigen gevoelsterrein.” Zo is Hydra Beauty ontwikkeld om plezier te brengen en een opwekkend effect te creëren. Voor Sublimage is het meer een kwestie van zelfvertrouwen, zelfontplooiing, empowerment.


“Elke vrouw is anders, dus onze formules moeten zo ontwikkeld zijn dat ze aan alle behoeften voldoen.”

Véronique Kowandy, projectleider formuleontwikkeling bij CHANEL

Over elke stap wordt nagedacht: van de creatie van een mooie flacon voor parfums, tot de verschillende technieken voor het aanbrengen. Voor SUBLIMAGE L'Extrait de Crème zit het geheim van een stralend gevoel in de dubbele emulsie. De crème versmelt met huid, is makkelijk uit te werken en wordt tijdens het aanbrengen steeds rijker en omhullender.

ONTDEK SUBLIMAGE L'EXTRAIT DE CRÈME

ANDERE AFLEVERINGEN