met de hand opwindbaar mechanisch uurwerk

première camelia skeleton

video 1 - tijd instellen

remaining time 00:00

1 van 2

vergelijkbare video's

 1. TIJD INSTELLEN

 2. HORLOGE OPWINDEN

HET ONDERHOUD VAN UW HORLOGE

UURWERK

Met de hand opwindbaar mechanisch uurwerk

GANGRESERVE

48 Uur

HOE VAAK MOET HET ONDERHOUD VAN UW HORLOGE UITGEVOERD WORDEN?

Laat de waterbestendigheid om de 2 jaar controleren (of jaarlijks bij regelmatig contact met water)

Volledig onderhoud om de 4-5 jaar

Het type waterbestendigheid van uw horloge staat gegraveerd op de kastdeksel naast het vis keurteken. We raden het aan uw horloge niet volledig in water onder te dompelen om het bandje niet te beschadigen.

De waterbestendigheidsmarkering geeft de diepte aan tot waarop het uurwerk beschermd is tegen stof, vocht en overige op deze diepte op te lopen schade. De horloges zijn waterbestendig gemaakt door middel van afdichtingen. Om een continue waterdichtheid te garanderen, raden we het aan de afdichtingen om de twee jaar na ingebruikname te vervangen. We raden het tevens aan om de waterbestendigheid van het horloge, bij regelmatige of langdurige blootstelling aan zee- en zwembadwater, ieder jaar door onze experts te laten testen. Stel de kroon nooit af bij onderdompeling in water daar er anders water in de kast kan lekken. Het is beter uw horloge af te doen alvorens te douchen, een bad te nemen of de sauna of hammam in te gaan. Hitte, zeep en stoom veroorzaken vroegtijdige slijtage van de waterbestendige afdichtingen.

Condensvorming onder het horlogeglas duidt erop dat er water in het horloge is gedrongen en het zo snel mogelijk gecontroleerd moet worden.

Ga terug naar Waterbestendigheid

 

Voor optimale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, raden we het aan uw horloge niet te dragen bij sporten met een hoog risico op schokken zoals tennissen, golfen of paardrijden. Houd tevens 10 cm afstand van gemagnetiseerde voorwerpen zoals smartphones, tablets, inductiekookplaten, luidsprekers, televisieschermen en detectiepoortjes op vliegvelden. Raadpleeg voor meer informatie over magnetisering de paragraaf Adviezen van horlogemakers.

Horloges met een mechanisch uurwerk moeten opgewonden worden om de hoofdveer van het uurwerk te spannen. Dit wordt gedaan door de kroon met de wijzers van de klok mee te draaien tot hij niet verder kan. Dit betekent dat het uurwerk volledig opgewonden is (circa 25 volledige slagen van de kroon). Het horloge heeft een gangreserve van 48 uur. Het moet handmatig opgewonden worden als de gangreserve op is.

Om de nauwkeurigheid van het horloge te garanderen, raden we het aan het uurwerk elke dag op te winden (circa 12 volledige slagen van de kroon).

Ga terug naar Het uurwerk

 

Dompel uw horloge niet in water onder om het bandje niet te beschadigen.

Gebruik uitsluitend een schone, droge en zachte doek om uw bandje te reinigen. Gebruik geen chemische producten zoals zeep, alcohol of oplosmiddelen. Vermijd contact met water.

Ga terug naar Het horlogebandje
Servicing

Horloges zijn één van de weinige voorwerpen die constant werken. Voor optimale betrouwbaarheid en een verlengde levensduur, moet uw horloge regelmatig onderhouden worden door onze erkende ateliers die uitgerust zijn met alle nodige apparatuur en reserveonderdelen. Uitsluitend erkende CHANEL horlogemakers mogen reparaties of onderhoud aan uw horloge uitvoeren.

Aanbevolen schema voor periodiek onderhoud:

OM DE 2 JAAR: SERVICEBEURT (inclusief de volgende handelingen):

 1. Demontage van het horloge
 2. Controle van het horloge
 3. Vervanging van de batterij (kwartshorloges) of ijking van het uurwerk (automatische horloges)
 4. Demontage en ultrasone reiniging van het horloge
 5. Vervanging van beschadigde onderdelen
 6. Hermontage van het horloge en vervanging van de waterbestendige afdichtingen
 7. Vervanging van stangetjes en schroefjes indien nodig
 8. Test van de waterbestendigheid
 9. Controle van de staat van het bandje en de sluiting
 10. Controle van de werking van de kwartshorloges gedurende 48 uur, van de automatische horloges gedurende 72 uur, van de modellen met een automatische chronograaf gedurende 96 uur

OM DE 4-5 JAAR: VOLLEDIGE ONDERHOUDSBEURT (inclusief de volgende handelingen):

 1. Demontage van het horloge
 2. Automatisch uurwerk: demontage, reiniging, opwinding en ijking van het uurwerk
 3. Kwarts uurwerken: vervanging van het uurwerk en de batterij
 4. Demontage van het horloge, vervanging van beschadigde onderdelen
 5. Polijsten van stalen en gouden onderdelen
 6. Ultrasone reiniging van de onderdelen
 7. Hermontage van het horloge en vervanging van de waterbestendige afdichtingen
 8. Vervanging van stangetjes en schroefjes indien nodig
 9. Test van de waterbestendigheid
 10. Controle van de staat van het bandje en de sluiting
 11. Controle van de werking van de kwartshorloges gedurende 48 uur, van de automatische horloges gedurende 72 uur, van de modellen met een automatische chronograaf gedurende 96 uur

Ga terug naar Onderhoud

*Aanbevolen verkoopprijs. Meer informatie