J12 TURNS 20*

20 jaar verrassing, 20 jaar vernieuwend, 20 jaar een bondgenoot van elke seconde.

 • CLAUDIA SCHIFFER

  "Toen ik 20 was, was er geen verschil tussen dromen en werkelijkheid. Ik leefde mijn dromen."

  Claudia's leven veranderde op slag toen ze in 1987 ontdekt werd in een nachtclub. Het was het begin van haar carrière. Ze stond op de covers van tijdschriften, liep modeshows en werd een symbool van de jaren ‘90. Als ambassadrice van CHANEL mode en het gezicht van het parfum CRISTALLE en CHANEL horloges heeft zij een hechte band met het Huis gecreëerd.

 • LILY-ROSE DEPP

  "Als ik een seconde van de afgelopen 20 jaar zou mogen herleven, zou dat misschien het moment zijn dat ik de bruid mocht zijn in de CHANEL show een paar jaar geleden."

  Lily-Rose, een rijzende filmster, groeide op met CHANEL. Haar verhaal met het Huis begon toen ze met haar moeder aanwezig was bij de Métiers d’Arts modeshow in New York, een symbolisch moment. Ze werd toen het gezicht van N°5 L’EAU en een ambassadeur van CHANEL make-up.

 • NAOMI CAMPBELL

  "20 jaar in slechts een seconde: kleurrijk."

  Naomi, een supermodel uit de jaren ‘90, was legendarisch op de catwalk van CHANEL en een icoon van de modewereld. Ze gebruikt haar status om zich in te zetten voor humanitaire acties, waaronder de strijd voor vrouwenrechten en het gevecht tegen discriminatie.

 • ALI MACGRAW

  "20 jaar is niet genoeg om alle dingen te doen die ik wil doen."

  Ali, een legende uit de Amerikaanse filmwereld, was assistent van fotograaf Melvin Sokolsky voor ze het gezicht werd van N°5 in 1965. De reclamecampagne betekende het begin van haar acteercarrière. Haar charme, ongedwongenheid en eenvoud maakten haar tot een icoon. Deze vrije, sociale vrouw belichaamt de schoonheidsvisie van CHANEL.

 • VANESSA PARADIS

  "20 jaar is te kort om van elkaar te houden."

  Vanessa, een artieste met meerdere talenten, wist eerst naam te maken als muzikante voor zij toetrad tot de wereld van film. Ze schitterde in verschillende rollen aan de zijde van de grootste namen in de industrie. In 1991 werd zij het gezicht van het parfum COCO in een film van Jean-Paul Goude. Als muze en ambassadeur van het Huis duurt haar liefdesaffaire met CHANEL al meer dan 30 jaar.

 • LIU WEN

  "20 jaar is nergens te lang voor."

  Liu droomde ervan fotomodel te worden. Ze besloot haar geluk te beproeven in Peking en werd het eerste Aziatische topmodel in de modewereld. Ze haalde zelfs de cover van de Amerikaanse Vogue. Ze is ambassadeur van het Huis sinds 2017.

 • ${itw-kge-title}

  ${itw-kge-quote}

  ${itw-kge-text}

 • ${itw-william-title}

  ${itw-william-quote}

  ${itw-william-text}

 • ${itw-kim-title}

  ${itw-kim-quote}

  ${itw-kim-text}

 • ${itw-zhou-title}

  ${itw-zhou-quote}

  ${itw-zhou-text}

J12

Eenvoudige vormen. Duurzame materialen. Strikte kleuren.
J12: allure aan de binnenkant die aan de buitenkant zichtbaar is.

*DE J12 BESTAAT 20 JAAR ${back-to-top}