CHANEL Haute HorlogerieAmbachtelijke horloges

Een weerspiegeling van de intieme wereld van Gabrielle Chanel, waar Haute Horlogerie en kunstzinnig vakmanschap elkaar ontmoeten. De tijd kan om de pols worden gedragen, maar ook om de nek en zelfs de vinger.

MADEMOISELLE PRIVÉ PINCUSHION

De CHANEL horlogecreatiestudio tovert het alledaagse om in iets buitengewoons, met de nieuwe MADEMOISELLE PRIVÉ PINCUSHION-collectie. Het design van deze horloges is geïnspireerd op de speldenkussens van kleermakers. Ze hebben elk een omvangrijke kast waarop een gewelfd kristalglas prijkt. De Haute Couture-symbolen van het Huis zijn uitgevoerd in goud, diamanten, parelmoer of onyx en sieren de wijzerplaten van deze uitzonderlijke horloges.
Deze 5 horloges die vloeien voort uit een creatieve inslag en worden verfraaid in de Métiers d’Art-ateliers volgens een unieke savoir-faire.

Media 1

Mademoiselle Privé Lion

De verschillende facetten van de leeuw, een majestueus symbool van kracht, worden onthuld via 4 creaties uit de collectie. Van polijsten en beeldhouden tot edelsteenzettingen: de ambachtslieden uit de CHANEL Manufacture in Zwitserland hebben hun uitzonderlijke vakmanschap aan de dag gelegd om deze Haute Horlogerie-horloges te verfraaien en ze te verheffen tot prachtige sieraden. Een manchetarmband in zwart titanium, een verborgen horloge op een fijn leren bandje, een kostbaar collier en een unieke creatie die hulde brengt aan de Leeuw, het sterrenbeeld van Gabrielle Chanel.

LION ASTROCLOCK

Het sterrenbeeld van Gabrielle Chanel, de Leeuw, vormde de inspiratiebron voor de uitzonderlijke Lion Astroclock. Het bolvormige glazen design omhult een uurwerk met verfijnde details, een komeet in 18K witgoud en een wijzer geïnspireerd op het sterrenbeeld, beide bezet met diamanten. Aan de basis prijkt een zwarte, gefacetteerde leeuw: een indrukwekkend symbool van kracht. Dit opmerkelijke horloge komt in 5 limited-edition versies en verenigt de symbolen van het Huis.

Mademoiselle Privé Bouton

Dit horloge is geïnspireerd op de mouw van het iconische zwarte jasje van CHANEL, altijd ombiesd en geaccentueerd door een knoop. Tweed en doorgestikt leer zijn voor de hand liggende keuzes om dit juweel met tijdsweergave te benadrukken. Zoals Gabrielle Chanel zei: “Je kunt geen knopen zonder knoopsgaten hebben”. Ook hier heeft de knoop zijn functie voor openen en sluiten behouden.

Media 1

SPECIALE EDITIE PREMIÈRE

Het gestroomlijnde design van het PREMIÈRE horloge en de extravagantie uit de jaren ‘80 ontmoeten elkaar. Drie uitzonderlijke creaties in zwart en goud en bezet met diamanten — met oversized bandjes, versterkt of versierd met de symbolen van het Huis die elk de stoutmoedigheid van dit tijdperk belichamen.

Ontdek ook

Place Vendôme 18

De flagship boutique van CHANEL Horloges en Fine Jewelry

De flagship boutique van CHANEL Horloges en Fine Jewelry - Place Vendôme 18