TWEED DE CHANEL
COLLECTIE

Stel je het onmogelijke voor en laat het werkelijkheid worden. Dat is de uitdaging die de CHANEL Fine Jewelry creatiestudio met elke nieuwe collectie opnieuw aangaat. Zoals het vertalen van licht, contrastrijk tweed – zo kenmerkend voor het Huis – in Haute Joaillerie, net zo soepel en sensueel als de stof die als inspiratiebron diende.

TWEED ROYAL COLLIER

Deze creatie is het resultaat van 2.400 uur werk en is een technisch hoogstandje. In dit extreem soepele tweed van edelstenen verweeft geelgoud zich met een buitengewone verzameling robijnen en diamanten. In het midden van het collier prijkt een leeuwenkop, het symbool van CHANEL Haute Joaillerie. Deze is afneembaar en kan afzonderlijk als broche worden gedragen. De centrale peervormig geslepen diamant is ook afneembaar en kan op een ring gezet worden.

EEN GEDICHT

Een 3-dimensionaal tweed vormen door de hele creatie met edelstenen te bezetten. Spelen met de unieke schittering van diamanten, saffieren en robijnen. Emotie het voortouw laten nemen. Het tweed vertelt 5 verhalen over de symbolen van CHANEL: over het lint, de camelia, de komeet, de zon en de leeuw.

SAVOIR-FAIRE

Patrice Leguéreau, directeur van de CHANEL Fine Jewelry creatiestudio, verbeeldt tweed als nooit tevoren: een patroon van kostbare edelstenen dat zich net zo soepel als stof over de creatie vleit.

TWEED LION OORBELLEN

Een paar asymmetrische oorbellen dat 2 verhalen samenvlecht. Aan de ene kant harmonieus tweed, geaccentueerd door een levendig rode marquise geslepen robijn. Aan de andere kant een leeuw, verfraaid met een opvallend rode marquise geslepen robijn.

TWEED PÉTALE RING

Een Toi et Moi ring met zowel een camelia als een intens roze saffier, omgeven door witte diamanten.

TWEED CAMÉLIA COLLIER

Een uitzonderlijke waterval van roze saffieren met kleurverloop geeft een bijzondere intensiteit aan deze halsketting. In het midden van het tweedpatroon contrasteert een afneembare camelia van witgoud met de rest van de creatie.

EEN TECHNISCH HOOGSTANDJE

Een tweed van edelstenen zonder precedent bij CHANEL, een herinterpretatie van deze gewoven stof, die net zo fraai is aan de achterzijde als aan de voorzijde.

TWEED MADEMOISELLE COLLIER

Een creatie die doet denken aan de allure van Gabrielle Chanel, die haar outfits tooide met parelkettingen. Hier nemen 5 rijen diamanten de plaats van de parels in, waaronder een schitterende centrale rij van 22 ovaal geslepen stenen. Aan de zijkant van het collier doet een lint van tweed denken aan een ander stijlkenmerk van CHANEL.

EEN BEWUSTE KEUZE

Simpele emoties krijgen de voorkeur boven technische complexiteit, zodat de creaties een nieuw verhaal over Haute Joaillerie kunnen vertellen.

TWEED MADEMOISELLE RING

Deze ring is zowel ruimtelijk als luchtig en speelt met contrasten: een complex kant van ovaal geslepen, marquise geslepen en briljant geslepen diamanten wordt gecombineerd met een kostbaar asymmetrisch lint.

TWEED PASTEL ARMBAND

Een armband die zo soepel is als een lint, subtiel vervlochten met edelstenen om tweedstof na te bootsen. Het franjemotief met marquise geslepen en ovaal geslepen diamanten accentueert de centrale edelsteen. Een textuur die de gekweekte parels in beweging brengt.

TWEED BYZANCE ARMBAND

Een opvallend grafische armband met een tweedpatroon van berillen en diamanten. Gefacetteerde berillen zorgen voor intensiteit en glinsterende diamanten zijn verwoven met het geelgoud rond de zonvormige sluiting.

EEN WAAGSTUK

Dankzij het savoir-faire van het emailleren kan de uitdaging om uitzonderlijk soepele creaties te vervaardigen tot een goed einde worden gebracht.

TWEED BYZANCE BROCHE

Deze broche verbeeldt de zon met een grote grafische rijkdom. De met edelstenen bezette geelgouden ster rust op een tweed van berillen en diamanten. Glinsterende diamanten zorgen voor licht en gefacetteerde berillen zorgen voor kleur.

TWEED ASTRAL RING

Een spectaculair opgezette ring met intens donkerblauwe saffieren die een sterrenmotief verbergen.