De video begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel van de video “N°5 Collectie Het 55.55 collier” getoond. Het volledige collier verschijnt en wordt vanuit elke hoek getoond. Eerst in zijn geheel, draaiend van boven naar de beneden, daarna zien we kleinere details van de hanger en de stenen waar het collier uit bestaat, vooral van de diamant in het midden van 55,55 karaat. De video eindigt met een shot van het hele collier, gevolgd door het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De stop

“De vorm van de stop roept het beeld van de Place Vendôme op, een concept dat als een rode draad door de hele collectie loopt.”

—Patrice Leguéreau

Parijs is de stad van CHANEL, met de Place Vendôme gelegen in het hart van de stad. De vorm van de N°5 stop lijkt sprekend op de geometrische vorm van dit centrale stadsplein. De smaragdgeslepen diamanten, die in de hele collectie worden gebruikt, zijn precies geslepen volgens de verhoudingen van de Place Vendôme. Ze vormen een opvallend visueel motief, waarbij de architectonische details van de hoeken grafisch zijn weggelaten als signatuur van CHANEL.

Weergave van de 55,55 kt diamant - De stop

Wanneer een vrouw haar parfum aanbrengt, houdt ze het substantiële gewicht van de stop van N°5 intiem in haar hand — een relatie die voorgoed is vastgelegd in Haute Joaillerie. Patrice Leguéreau, directeur van de Fine Jewelry Creation Studio en ontwerper van deze collectie, legt uit: “Ik heb smaragd-geslepen diamanten in verschillende posities aangebracht — soms als de stop op de flacon, maar ook alsof ze door een beweging van de pols worden gedraaid, alsof de stop was verwijderd.”Paradoxaal genoeg wordt de ultieme vrouwelijkheid onthuld door de geometrische stop van flacon van N°5 te verwijderen, een dualiteit die tot uiting komt in vijf verschillende stijlen van Haute Joaillerie.

Collection N°5 De stop

Een film over de Savoir-faire: De stop

De video begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, gevolgd door de titel van de video “N°5 collectie De stop”. Patrice Leguéreau, directeur van de CHANEL Creative Studio, tekent creaties uit de N°5 Haute Joaillerie-collectie. De diamanten, geïnspireerd op de stop van de N°5-flacon, zijn allemaal geslepen in dezelfde achthoekige vorm van de Place Vendôme, het historische centrum van CHANEL Haute Joaillerie. De video eindigt met het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

Sommige creaties zijn bruisend, versierd met gekweekte parels - parels uit de zee die doen denken aan aldehyden, een transformerend element van de formule van N°5 — terwijl grafische vormen van transparant bergkristal draagbare versies van de stop worden. Andere modellen zijn het resultaat van uitzonderlijk savoir-faire en zijn omwikkeld met in golvende linten van edelmetaal en edelstenen, en smaragd-geslepen gele saffieren die doen denken aan de zonnestralen op Place Vendôme.