De video begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel van de video “N°5 collectie De parfumering” getoond. De stukken, geïnspireerd door de parfumering, verschijnen één voor één. De stukken worden eerst in zijn geheel getoond terwijl ze ronddraaien: een broche, dan een collier. De camera zoomt dan in op deze twee sieraadstukken om de stenen en motieven te tonen en kunnen de sieraden meer in detail worden bekeken. De video eindigt met het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De parfumering

“De collectie voert ons van de visuele waargenomen identiteit van de flacon enerzijds naar de verbeeldingskracht die het parfum oproept anderzijds. Het lokt een ontdekkingsreis uit, van het zichtbare naar het onzichtbare en van uitingsvormen naar dromen.“

— Patrice Leguéreau

Broche N°5 Haute Joaillerie-collectie - De parfumering

Van alle aspecten van N°5 is de aura van de vrouw, waarin het parfum nazindert, misschien wel het meest betoverend. De Haute Joaillerie uitdrukkingsvorm van dit o zo ongrijpbare en visueel verborgen etherische aspect vereist een creatieve intuïtie en een uitzonderlijke savoir-faire om de visuele interpretaties van de parfumering in goud en diamanten tot stand te kunnen brengen. Maar het is de unieke emotionele touch van de hand van de kunstenaar die de sensatie van parfum op de huid weet te vertalen om de schoonheid ervan weer te geven.

Collier N°5 Haute Joaillerie-collectie - De parfumering

De creaties boordevol kleur stralen het rijke spectrum aan geuren uit en breken de lichtstralen alle kanten op met kleurschakeringen van goudkleurige topaas en gele saffieren die op hun beurt de olfactorische explosie weergeven. Roze edelstenen onthullen de ultieme vrouwelijkheid die Mademoiselle in het parfum N°5 heeft verwerkt, met blozende rozen die een vrouwelijk karakter uitstralen. “Ik heb de flacon van N°5 altijd op mijn bureau staan“, zegt Patrice Leguéreau, directeur van de Fine Jewelry Creation Studio. “Wanneer ik ontwerp, parfumeer ik de lucht met dit parfum. Het parfum inspireert me enorm, net als de vrouw die het draagt.“

Collection N°5 De parfumering

Een film over de Savoir-faire: De parfumering

De film begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel “N°5 collectie De parfumering” getoond. We zien Patrice Leguéreau, directeur van de CHANEL Fine Jewelry Creative Studio, verschillende stenen kiezen voor een collier uit de N°5 Haute Joaillerie-collectie. De peervormige stenen met verschillende kleuren die de verschillende tinten in het N°5- parfum weergeven, herinneren aan de vorm van een druppel parfum, waardoor het collier een symbool in de vorm van een sieraad is geworden van de parfumering van dit iconische CHANEL-parfum. We zien dat de gouache van het stuk dient als een hulpmiddel voor het selecteren van de stenen en het eindresultaat beter kan worden gevisualiseerd. De video eindigt met het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De aanwezigheid van deze vrouw is overal in de collectie voelbaar, net als de sensuele intieme relatie die ze heeft met het parfum en de sieraden. Beide ontwerpen worden direct op haar huid gedragen, met zorg en haast plechtig aangebracht. Het zijn allebei versiersels — ze stellen verschillende vormen van verfraaiing voor, waarmee het verlangen naar anderen wordt uitgedrukt. En net als de magie die schuilgaat achter de formule van N°5, geeft ook deze collectie uiting aan menselijk verlangen in een unieke vorm, eigen aan de Haute Joaillerie.