De video begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel van de video “N°5 collectie De 55,55 kt diamant” getoond. Patrice Leguéreau bestudeert de 55,55 kt diamant in de CHANEL Fine Jewelry Creative Studio. Hij is geslepen in de vorm van de Place Vendôme die lang een embleem voor de sieraden van CHANEL is geweest. De overeenkomsten die deze diamant deelt met het iconische plein worden getoond met een panoramische weergave van de omliggende Parijse wijk. Dan zien we Patrice Leguéreau die de steen op de gouage van het 55.55 collier plaatst, een meesterstuk uit de N°5 collectie. De video eindigt met een shot van de diamant, gevolgd door het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De inspiratie van Patrice Leguéreau

In 1921 bedacht Gabrielle Chanel een parfum dat de doorsnee uitingsvorm van een parfum zou overstijgen en de onbevreesdheid en moderniteit, die de vrouw volgens haar in zich draagt, zou belichamen. En zo ontstond N°5. In 2021, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het parfum N°5, creëerde CHANEL Fine Jewelry met diezelfde vastberadenheid en creatieve inslag een Haute Joaillerie collectie met als pronkstuk een adembenemend collier dat is bezet met een 55,55 karaat diamant — het ultieme eerbetoon aan het legendarische parfum.

N°5 is een eerbetoon aan de intuïtie. Net zoals Mademoiselle instinctief wist hoe ze de formule van het parfum hoorde samen te stellen, volgde ook Patrice Leguéreau, directeur van de CHANEL Fine Jewelry Creation Studio, zijn creatieve intuïtie. “We kennen de flacon, de stop en de samenstelling van het parfum. Maar om parfum en Haute Joaillerie met elkaar te laten kruisen, moest ik mijn instinct volgen en ze tot een mooi geheel vormen“, aldus Leguéreau. Nadat het voorbereidend onderzoek was afgerond, was het precies hetzelfde instinct dat de drijvende kracht zou worden voor de ontwerpbenadering van de creaties van Collection N°5. “De collectie is op natuurlijke wijze ontstaan toen mijn intuïtie het overnam“, voegt Patrice Leguéreau hieraan toe.

Over zijn werkwijze tijdens dit creatieve proces vertelt Patrice Leguéreau: “Ik heb heel wat tijd gestoken in onderzoek. Ik ben naar Grasse in Frankrijk gegaan, daar waar de bloemen van N°5 worden gekweekt. Ik ging terug, ik heb de literatuur opnieuw doorgenomen en de eerste N°5 flacon uit de archieven bekeken... ik heb mezelf ondergedompeld in het N°5 universum.”Dit is met meer dan 120 exemplaren de meest omvangrijke Haute Joaillerie collectie tot nu toe.