De video begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel van de video “N°5 Collectie Het 55.55 collier” getoond. Het volledige collier verschijnt en wordt vanuit elke hoek getoond. Eerst in zijn geheel, draaiend van boven naar de beneden, daarna zien we kleinere details van de hanger en de stenen waar het collier uit bestaat, vooral van de diamant in het midden van 55,55 karaat. De video eindigt met een shot van het hele collier, gevolgd door het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De flacon

“Ik wilde een buitengewone diamant selecteren voor Collection N°5, om de hoge eisen van Gabrielle Chanel bij de creatie van het parfum te weerspiegelen.”

—Patrice Leguéreau

Het 55.55 collier

“Vanaf het begin van het creatieproces wist ik dat ik een exemplaar wilde maken met een zeer speciale edelsteen,” zegt Patrice Leguéreau, directeur van de Fine Jewelry Creation Studio, “en na maanden onderzoek hadden we een diamant gevonden die perfect bij dit idee past.”

De video begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel van de video “N°5 collectie” getoond, en de 55,55 kt diamant. Hier zien we de verschillende stappen voor het voorbereiden en slijpen van de 55,55 kt diamant die wordt gebruikt op het 55.55 collier, het meesterstuk uit de collectie. De video eindigt met het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

Deze zeldzame diamant, kleurloos en met een ongekende zuiverheid, is exact geslepen tot 55,55 karaat, als eerbetoon aan het legendarische parfum. De edelsteen werd vormgegeven met dezelfde creativiteit als N°5, en pronkt in het midden van een collier waarvan het ontwerp de kenmerken van de flacon van het parfum weerspiegelt: het silhouet van de stop en de flacon, de sluiting in de vorm van het getal vijf, en de glinsterende waterval van met de hand gezette diamanten — al even schitterend als het bloemige boeket van het parfum.

Het collier is samengesteld uit meer dan 700 diamanten die de edelsteen van 55,55 karaat omringen, specifiek geselecteerd en goedgekeurd door de edelsteendeskundigen van CHANEL, in samenwerking met de Fine Jewelry Creation Studio van CHANEL. Baguette-geslepen stenen sieren de hals, gekalibreerde diamanten geven gestalte aan de schouders, een met briljant-geslepen diamanten ingelegde rand van de hals glinstert als een waterval. Vijf peergeslepen stenen van identieke kwaliteit, waaronder een diamant van 8,36 karaat, vormen de druppels van het fabelachtige parfum, die zich al even harmonieus vermengen als de geurnoten van het parfum zelf.

Collection N°5 De flacon

Een film over de Savoir-faire: De flacon

De film begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel “N°5 collectie De flacon” getoond. Patrice Leguéreau, directeur van de CHANEL Fine Jewelry Creative Studio, bestudeert een diamant. Dan zien we hem het silhouet schilderen van de N°5-flacon die heeft gediend als inspiratiebron voor vele stukken uit de Haute Joaillerie-collectie. Op de achtergrond zien we verschillende parfumschetsen. Dan zie we de diamant die klaar is om te worden geplaatst op de gouache van het 55.55 collier, een meesterstuk uit de collectie. De video eindigt met het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De 55,55 karaat diamant straalt dezelfde zuiverheid uit als de beroemde flacon, maar net als de mysterieuze vrouw die het parfum draagt, bewaart het ook een geheim. De diamant daagt de grenzen van de Haute Joaillerie ontwerpbenadering en savoir-faire verder uit. De vormgeving van de edelsteen bootst de stop van N°5 na, maar ook lijkt het zich met dezelfde vrijheid te schenken als wanneer je een vleugje van het beroemde parfum zou willen aanbrengen. Wat dit opmerkelijke hoogstandje betreft, voegt Patrice Leguéreau toe: “Ik wil vooruit kijken, niet achteruit — om de tijdloze creatie waar N°5 voor staat en alles wat het in petto heeft voor de toekomst te vieren.“