De video begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel van de video “N°5 collectie De bloemen” getoond. De stukken, geïnspireerd door de bloemen van het N°5-parfum, verschijnen één voor één en worden in hun geheel getoond, van boven naar beneden: een ring, twee broches en een paar oorbellen. Door de close-ups van de stenen van de creaties worden de kleinere details van de verschillende stukken getoond. De video eindigt met het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De bloemen

“De bloemen zijn als een uitje naar de velden van Grasse.”

— Patrice Leguéreau

De olfactorische formule van N°5, een bedwelmende mix van meiroos, ylang-ylang en delicate nachtbloeiende jasmijn, is sinds het ontstaan van het parfum al een eeuw lang onveranderd gebleven. Deze bloemen staan bekend vanwege van hun krachtige geur, maar hun fysieke schoonheid ziet men nooit. Nu bloeien ze op in de verbeeldingskracht die aan de basis ligt van Haute Joaillerie.

Ring CHANEL Haute Joaillerie – De bloemen

Om te beginnen schilderde Patrice Leguéreau, directeur van de Jewelry Creation Studio, grote aquarellen om de hoofdlijnen van beweging en kleur te definiëren. Vervolgens verfijnde hij de gouachetekening zo gedetailleerd dat hij zelfs het licht weergeeft dat door de stenen wordt weerkaatst, als dauwdruppels op bloembladen. De bloemen kregen vervolgens reliëf door middel van een wasmodel, voordat ze vorm kregen in kostbare materialen. En door de handen van de ambachtslieden van de Haute Joaillerie, die een meesterlijke savoir-faire toepassen om een levensechte dimensie te bereiken, komen de bloemen uiteindelijk helemaal tot bloei.

Collection N°5 De bloemen

Een film over de Savoir-faire: De bloemen

De film begint met het logo van CHANEL Haute Joaillerie, dan wordt de titel “N°5 collectie De bloemen” getoond. Patrice Leguéreau, directeur van de CHANEL Fine Jewelry Creative Studio, werkt met modellen van creaties uit de N°5 Haute Joaillerie-collectie. We zien schetsen van de verschillende stukken die zijn gebruikt voor het maken van de creaties. We zien ook shots van de verschillende bloemen die samen het N°5-parfum vormen en die als inspiratie hebben gediend voor de verschillende stukken uit de collectie. De video eindigt met het logo van CHANEL Haute Joaillerie.

De geurnoten van N°5 zijn onlosmakelijk verbonden met de visuele motieven van een andere Haute Joaillerie collectie uit 1932: Bijoux de Diamants, een door Gabrielle Chanel gecreëerde collectie met op de kosmos geïnspireerde creaties. Vanuit de magie van deze synergie vond een opmerkelijke ontmoeting tussen heden en verleden plaats. Dit wakkerde de creatieve geest van Patrice Leguéreau nog verder aan. De vijf ranke bloemblaadjes van nachtbloeiende jasmijn onthullen de schittering van diamanten als een fonkelend sterrenstelsel. Ylang-ylang neemt de vorm aan van de zon en barst uit in gouden stralen, de meiroos — de signatuur van het parfum — is omhullend. Het werpt haar lichtstralen nog verder door om, net als schitterende hemellichamen, de bloemen te wikkelen in een deken van licht.