Collection N°5

De legende van CHANEL N°5, die al een eeuw in wording is, ontmoet het kunstzinnige vakmanschap van de Fine Jewelry Creation Studio. Daar waar het iconische parfum is gedistilleerd, kruisen ze elkaar voor de allereerste keer in vijf tijdloze motieven: de flacon, de stop, het cijfer, de bloemen en het ongrijpbare karakter. Net als de geurnoten van het parfum smelten deze elementen harmonieus samen om een onvergetelijke nieuwe collectie te creëren, met als middelpunt een collier waarvan het ontwerp de kenmerken van de flacon van het parfum N°5 weerspiegelt.

Ontdek de creatie van de Collection N°5

Collection N°5 De flacon

Patrice Leguéreau, directeur van de Fine Jewelry Creation Studio, geeft uiting aan zijn creatieve inslag in de vorm van een collier met een 55,55 karaat D Flawless Type IIa diamant. Dit ontwerp, met de flacon van het parfum N°5 als inspiratiebron, is een eerbetoon aan de honderd jaar roem van N°5.

Meer informatie

Collection N°5 De bloemen

De formule van het parfum N°5 onthult de geur van jasmijn, meiroos en ylang-ylang, een olfactorische beleving die door Patrice Leguéreau, directeur van de Fine Jewelry Creation Studio, verder wordt doorgetrokken tot het sieradenontwerp dat wordt vormgegeven in schaalmodellen met levensecht volume en dimensie.

Meer informatie

Collection N°5 De parfumering

Het Golden Burst collier ontworpen door Patrice Leguéreau, directeur van de Fine Jewelry Creation Studio, vertaalt de allure van parfum op de huid naar een object van schoonheid. Dit doet hij door 54 Imperial topazen, met een totaalgewicht van 358,41 karaat, samen te voegen in kleurschakeringen die het parfum N°5 oproepen.

Meer informatie

Collection N°5 Het cijfer

Patrice Leguéreau, directeur van de Fine Jewelry Creation Studio, schildert studies van het cijfer vijf voor Haute Joaillerie ontwerpen, waarbij de contrasterende rechte lijnen en vrouwelijke rondingen van het cijfer worden geïnterpreteerd met de vloeiendheid van couture-linten.

Meer informatie

Collection N°5 De stop

De vorm van de stop van N°5, lijkt op de geometrische vormgeving waarbij het krachtige lijnenspel van de Place Vendôme in Parijs, wordt weergegeven door een 55,55 karaat D Flawless Type IIa 55 smaragdgeslepen diamant.

Meer informatie

Collection N°5 De inspiratie

Het meesterstuk van de Collection N°5 is een collier dat is geïnspireerd op de flacon. Het ontwerp beschikt over een D Flawless diamant die met grote technische kunde is geslepen tot één steen van 55,55 karaat in de vorm van en met de verhoudingen van de stop van het parfum.

Meer informatie