Hoofdstuk 3

SCROLL OM MEER TE ZIEN

90 jaar na het debuut van de eerste Haute Joaillerie collectie, laat de CHANEL Fine Jewelry Creation Studio zich inspireren door de tijdloze Bijoux de Diamants stukken om een nieuw verhaal te vertellen.

Hoofdstuk 3 1932, EEN NIEUW SPROOKJE

HET VERKENNEN VAN DE GRENZEN VAN DE HEMEL

“Ik wilde terugkeren naar de essentie van 1932 en de boodschap samenvatten in drie symbolen: de ster, de maan en de zon. Elke ster schijnt met zijn eigen licht”.

1932 vertegenwoordigt een reis voorbij tijd en ruimte, waar de beweging van de planeten en de kinetiek van de sterren worden waargenomen. Van de oorspronkelijke collectie bewaart Patrice Leguéreau, directeur van de CHANEL Fine Jewelry Creation Studio, het hemelse thema, de zuiverheid van de lijnen en de vrijheid van het lichaam. De volmaakte rondheid van de diamanten geeft de symbolen een gevoel van eeuwigheid, versterkt door lichtstralen die ze doen fonkelen.

1932 tekent een nieuwe kaart van de hemel. Met de ster, icoon van CHANEL Fine Jewelry sinds de creatie van dit open collier dat de contouren van de hals volgt en bij de buste opengaat. Cirkelvormige wervelingen en schietende kometen scheppen het effect van een eindeloze race. De maan, een hemellichaam dat één creatie siert in Bijoux de Diamants, wordt een icoon op zich in de collectie 1932. De oorspronkelijke sikkel rijst nu op en schittert als een oogverblindende halo. En natuurlijk straalt de kracht van de zon met een duidelijke en opvallende kracht.

DE KRACHT VAN SCHOONHEID

Door het verleden te herzien om op de toekomst te anticiperen, bedenkt de CHANEL Fine Jewelry Creation Studio levende sieraden, die synchroon lopen met het ritme van de bewegingen van het lichaam. 77 spectaculaire creaties, waarvan er 13 transformeerbaar zijn, wikkelen zich om en liggen goddelijk op de huid. Sterrenspiralen weven eindeloos in en uit elkaar en omsluiten de pols. Bij elke ademhaling en hartslag gloeit de zon aan de basis van de nek. Door de stukken te dragen zoals ze willen, kunnen vrouwen hun eigen constellaties maken en zich op een unieke manier tooien.

Saffieren zo blauw als de nacht, vurige goudgele en intens blauwe diamanten, opalen zo kleurrijk als melkwegstelsels, levendige rode robijnen, spinakels zo helder als de dageraad, hemelsblauwe tanzanieten... Terwijl de oorspronkelijke collectie bijna geheel uit diamanten bestond - een concentratie van zuiver licht - eert 1932 gekleurde stenen.

90 jaar later, een nieuw manifest

COLLECTIE 1932: DE STERREN OP EEN LIJN

In 1932 ontwikkelde Gabrielle Chanel de eerste collectie Haute Joaillerie in de geschiedenis, BIJOUX DE DIAMANTS. De allure van de sterren en een ongekende vrijheid om sieraden te dragen, vormen de spil van de collectie.

Bekijk de collectie BIJOUX DE DIAMANTS

Mademoiselle besloot haar concept van sieraden in beweging, dat aansluit bij haar visie op de vrouw, om te zetten in een manifest, dat werd geschreven door Jean Cocteau. In 2022 viert CHANEL Haute Joaillerie deze hemelse revolutie met de lancering van de collectie 1932, gecreëerd vanuit de eeuwigdurende beweging van de sterren rond de vrije bewegingen van het lichaam. In dezelfde geest heeft CHANEL een auteur, bekend om zijn beschouwingen over beweging, gevraagd een manifest te schrijven voor de nieuwe collectie.

Hoofdstuk 4

Hoofdstuk 4 EEN COLLECTIE ONTSTAAN ONDER EEN GELUKKIG GESTERNTE

ALLURE CÉLESTE

Ontdekken