Sieraden

TWEED DE CHANEL collectie

Ontdekken

COLLECTIE
TWEED DE CHANEL

Stel je het onmogelijke voor en laat het werkelijkheid worden. Dat is de uitdaging die de CHANEL Fine Jewelry creatiestudio met elke nieuwe collectie opnieuw aangaat. Zoals het vertalen van licht, contrastrijk tweed – zo kenmerkend voor het Huis – in Haute Joaillerie, net zo soepel en sensueel als de stof die als inspiratiebron diende.

Bekijk meer

DE SIGNATUUR COLLECTIES VAN CHANEL

In 1932 introduceerde Gabrielle Chanel haar eerste en enige collectie sieraden ‘Bijoux de Diamants’, waarmee ze de traditionele codes voor sieraden doorbrak. De beroemde komeet, de edelstenen die het ontwerp van het sieraad volgen, het gebruik van het woord ‘collectie’ (ontleend aan de modewereld) en het gebruik van wassenbeelden om de sieraden op een natuurlijke manier te presenteren. Haar visie op sieraden, haar durf en haar unieke creativiteit zien we vandaag de dag nog steeds terug.

ONTDEKKEN
DE SIGNATUUR COLLECTIES VAN CHANEL - De Lion collectie

Het savoir-faire van CHANEL Haute Joaillerie

CHANEL Haute Joaillerie staat voor de traditionele Franse savoir-faire en techniek. Elk sieraad is geheel met de hand vervaardigd, vanaf de eerste ontwerpschets door de artistiek directeur Haute Joaillerie, tot en met de uitvoering ervan door de vakmensen in het atelier.

Ontdekken