Voorjaar-Zomer 2023

Haute Couture Show

Bekijk de film

Voor het haarfijne borduurwerk uit de haute-couturecollectie van Voorjaar-Zomer 2023 liet Virginie Viard zich inspireren door de mythische dierenbeelden in het appartement van Gabrielle Chanel op de rue Chambon 31 in Parijs. De modellen komen tevoorschijn uit houten beelden gemaakt door de kunstenaar Xavier Veilhan.

Ambassadeurs en vrienden van het Modehuis die de show bijwoonden

Ook Angèle, Vanessa Paradis, Xavier Veilhan, G-Dragon en Tilda Swinton waren aanwezig in de Grand Palais Éphémère in Parijs om de haute-couturecollectie van CHANEL voor Voorjaar-Zomer 2023 te bewonderen. Virginie Viard inspireerde deze collectie op de dierentekeningen en -beelden in het appartement van Gabrielle Chanel. De mobiele beelden die Xavier Veilhan had gemaakt uit hout, karton en papier brachten het minimalistische decor tot leven.

Geregisseerd door Caroline de Maigret.

Bekijk de film
Bekijk de film
Bekijk de film
Bekijk de film
Bekijk de film
Bekijk de film
Bekijk de film
Bekijk de film

Het verhaal achter het bestiarium

In zijn Parijse studio fantaseerde de kunstenaar Xavier Veilhan over sprookjesachtige dierenbeelden die uiteindelijk hun weg vonden naar de Grand Palais Éphémère. Daar vormden ze het decor voor de haute-coutureshow van CHANEL voor Voorjaar-Zomer 2023. In het bestiarium versmelt de droomwereld van Veilhan met de symbolen uit het appartement van Gabrielle Chanel op de rue Cambon 31 in Parijs.

Bekijk de film

Studenten bezoeken het decor van de modeshow

De studenten die Xavier Veilhans decor voor de haute-coutureshow Voorjaar-Zomer 2023 van CHANEL mochten bezichtigen, ontdekten imposante dieren uit hout, karton en papier, geïnspireerd door de mythische dierenbeelden in het appartement van Gabrielle Chanel op de rue Cambon 31. Ze werden vergezeld door Bruno Pavlovsky, voorzitter van CHANEL SAS en van le19M, en door Xavier Veilhan, de kunstenaar zelf. Zo leerden ze de unieke wereld van de Parijse haute couture beter kennen, zagen ze hoeveel tijd en creativiteit zo’n modeshow vergt en hoe de ontwerpers helpen om oude handvaardigheden levend te houden en nieuwe te ontwikkelen.

Bekijk de film

Vlieg mee naar dromenland

Een imposante, sprookjesachtige vogel bedacht door de kunstenaar Xavier Veilhan streek neer in de rue Cambon in Parijs. Hij licht al een tipje van de sluier van de CHANEL-collectie Haute Couture Voorjaar-Zomer 2023, ontworpen door Virginie Viard en gepersonifieerd door het model Vivienne Rohner.

Ze verkent een mythisch dierenrijk dat zich uitstrekt van Gabrielle Chanels bibliotheek tot aan de iconische spiegeltrap, waarin de droomwereld van de kunstenaar versmelt met die van CHANEL.

Bekijk de film
Bekijk de teaser
Meer lezen

Op uitnodiging van Virginie Viard dook kunstenaar Xavier Veilhan opnieuw in de haute-couturewereld van CHANEL om de modeshow Voorjaar-Zomer 2023 in de Grand Palais Éphémère van Parijs aan te kleden.

Voor deze show ontwierp de kunstenaar een gestileerd bestiarium, waarvoor hij zich los baseerde op de universa van zichzelf en van het Modehuis.

Dit opus bouwt verder op de creatieve dialoog die Virginie Viard met hem aanknoopte in januari 2022 en is het derde deel van een drieluik.

Minder lezen

Tekening: Xavier Veilhan

Aanbevolen verkoopprijs. De werkelijke prijs kan variëren. Voor juridische informatie graagklik hier