Najaar- Winter 2021/22

HAUTE COUTURE
SHOW

Bekijk de film

Schilderkunst staat centraal in de CHANEL Haute Couture collectie Najaar-Winter 2021/22 van Virginie Viard, onthuld te midden van de neorenaissance architectuur van het Palais Galliera. Geïnspireerd door bewegingen van Franse schilderkunst, zijn veelvoudige modemuzen tot leven gebracht door de magie van de Haute Couture, waarin kleurrijke tweed pakjes impressionistische penseelstreken weerspiegelen en jurken bloeien met Engelse tuinbloemen.

Gefotografeerd door Mikael Jansson.

In gesprek met Caroline de Maigret

Bekijk de film

Voor de Haute Couture show Najaar-Winter 2021/22 heeft CHANEL ambassadeur Caroline de Maigret een reeks gesprekken met vrienden en ambassadeurs van het Huis.

Margaret Qualley en Sofia Coppola, Anna Mouglalis en Anamaria Vartolomei, Soo Joo Park en Blesnya Minher, Alma Jodorowsky en Karidja Touré, Daisy Edgar-Jones en Lyna Khoudri, Laura Bailey en Chloe Wise delen allemaal hun indrukken van de collectie.

Preview van de collectie

Bekijk de film

Margaret Qualley, de personificatie van een groot aantal modemuzes, geniet van de neo-renaissancistische architectuur van het Palais Galliera - een klassiek kader voor de CHANEL Haute Couture Najaar-Winter 2021/22 show.

Preview van de collectie zoals gezien door Sofia Coppola.

Gefotografeerd door Mikael Jansson.

Preview van de collectie

Bekijk de film

Margaret Qualley, de personificatie van een groot aantal modemuzes, geniet van de neo-renaissancistische architectuur van het Palais Galliera - een klassiek kader voor de CHANEL Haute Couture Najaar-Winter 2021/22 show.

Preview van de collectie zoals gezien door Sofia Coppola.

Gefotografeerd door Mikael Jansson.

Fotograaf Mikael Jansson legt kostbare momenten van modemagie vast in klassiek zwart-wit en hoe de CHANEL Haute Couture collectie Najaar-Winter 2021/22 tot leven komt onder de handen van de CHANEL Haute Couture-ateliers op 31 rue Cambon in de dagen voordat deze onthuld wordt in het Palais Galliera, het Modemuseum van de stad Parijs.

TEASER

Meer lezen

Muze, museum, mode.
We zingen veel over musea, maar niet genoeg over de muzen.
Is het omdat we ze zelden ontmoeten?
Maar, als we dat doen...
Zie ze, daar, voorbij de rijen kolommen waar licht en schaduw spelen, verschijnen en verdwijnen achter de gebeitelde welving van steen, gekleed in tweed en zijde, waar de juwelen, de bloemen - en de juwelen die bloemen zijn - bloeien.
Zie ze naar voren komen, deze sublieme bezielers, hun middel omsnoerd met fluweel bezet met parels, of bevrijd onder de plooien, lopend als beelden die tot leven zijn gekomen tussen degenen die dat niet zijn - allegorieën van schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur - in dit paleis dat ontwaakt onder de lichten van schoonheid, ritme en allure.
Modemuzes die een museum betoveren: Galliera!
Een magische naam, met de geur van een legende. De naam van een in Genua geboren hertogin met blauwe ogen, die haar collectie meesterwerken een waardige vitrine wilde geven in de Lichtstad. Vlaamse, Spaanse en Italiaanse schilderijen, 18e-eeuwse Franse meubelen, Sèvres-porselein, kostbare klokken waar de tijd stil zou staan, zoals in deze zuilengalerij met zijn kloosterachtige uiterlijk, waar de zuilen naar de hemel reiken en om zichzelf heen kronkelen.
Een boeiend paleis, dat de marmeren dromen van Andrea Palladio en het visionaire ijzerwerk van Gustave Eiffel, de trappen en de tuinen zou verenigen, en dat zowel Italiaans als Frans zou zijn, Renaissance en Belle Époque, buitenaards maar toch erudiet gestructureerd.
Een droommuseum, tegenwoordig hersteld in zijn oude pracht dankzij het Huis CHANEL en dat nu, onder zijn rode bakstenen en gehouwen stenen gewelven, de meest verbazingwekkende schatten in de geschiedenis van de mode herbergt, van de 18e eeuw tot heden .
Dag- en avondjurken, kort getailleerde jasjes en hofkleding, hoeden en handschoenen, en zelfs het lijfje van Marie-Antoinette aanbevolen door Rose Bertin, “Minister van Mode”... Blauwe tafzijde, groen satijn, verguld zilveren kant, sierlijke snitten, zegevierend in de tijd. Als kleding een geschiedenis heeft, dan heeft de geschiedenis zijn kleding, tentoongesteld in de “Gabrielle Chanel Galleries” door een patronaat dat toegewijd is aan kunst, smaak en stijl, waardoor Galliera de eerste permanente tentoonstelling heeft die gewijd is aan de geschiedenis van de mode in Parijs.
Bewijs, als er al bewijs nodig zou zijn, dat mode altijd thuis is in Parijs, en dat het vandaag de dag nog steeds zegeviert dankzij de levendige gang van deze Haute Couture-muzen, daar, achter de zuilen waar het licht speelt.

Gefotografeerd door Mikael Jansson

Bekijk de Teaser
Bekijk de teaser
Bekijk de Teaser

Speciale dank aan Paris Musées en het Palais Galliera, het modemuseum van de stad Parijs.

Recommended retail price. Actual price may vary. For legal information please klik hier