Beschikbaar op

SEIZOEN 3 PODCAST

De veelgeprezen kunst- en cultuurpodcast CHANEL Connects is toe aan zijn derde seizoen. In deze reeks van 8 weekafleveringen met visionaire denkers, kunstenaars en ontwerpers worden fundamentele vragen gesteld en gesprekken aangegaan over de elementen die de cultuur van vandaag vormgeven en de toekomst bepalen.

CHANEL Connects biedt in elke 25-minuten durende aflevering telkens 2 visionaire persoonlijkheden de kans om een intiem gesprek met elkaar te voeren over: het snijvlak tussen technologie en verbeelding, feit en fictie in autobiografieën, de kracht van collectieven, filmische inspiratie en nog veel meer.

Met onder meer actrice en producente Penélope Cruz, architecte Frida Escobedo, ondernemer Jon Gray, designer Yinka Ilori, componiste Kelsey Lu en digitaal kunstenares Sarah Meyohas, bevordert CHANEL Connects ongescripte uitwisselingen tussen briljante denkers over universele thema's die ons allemaal aangaan.

Afleveringen

1. KELSEY LU & YINKA ILORI

2. MARGARET QUALLEY & SAVANAH LEAF

3. ARIA DEAN & RACHEL ROSE

4. FRIDA ESCOBEDO & JOSÉ ESPARZA CHONG CUY

5. CARLA SIMÓN & PENÉLOPE CRUZ

6. JON GRAY & RUTHIE ROGERS

7. AMY SILLMAN & SHEILA HETI

8. ALBERT READ & SARAH MEYOHAS

9. Barry Jenkins & Isaac Julien

remaining time 00:00

AFLEVERING 1: Immersive Joy

Kelsey Lu heeft een klassieke muziekopleiding doorlopen en laat zich in haar werk leiden door muziek met een bovenaards elektro-klassiek tintje. Daarnaast gaat ze ook samenwerkingsverbanden aan met verschillende artiesten, onder wie Solange en Blood Orange. Yinka Ilori staat bekend om haar gedurfde, kleurrijke ontwerpen die inspelen op haar Brits-Nigeriaanse afkomst en die veelal gericht zijn op thema's als toegankelijkheid en inclusie. Yinka en Kelsey Lu sporen ons aan om onze denkpatronen te doorbreken. Ook belichten ze de invloed van de natuur op hun werk, in combinatie met de meeslepende kracht van muziek en kunst. Hun gesprek wordt ingeluid met de vraag in hoeverre de vreugde hun creativiteit aanwakkert.

remaining time 00:00

remaining time 00:00

AFLEVERING 2: Taking Up Space

Een aflevering over twee stoutmoedige talenten die de filmindustrie op haar kop zetten — zowel in beeld als achter de schermen. Savanah Leaf kwam als voormalig Olympisch volleybalspeelster in de filmwereld terecht en haar debuutfilm Earth Mama ging onlangs op het Sundance Film Festival in première en werd alom geprezen. Margaret Qualley heeft al met een aantal van de beste regisseurs in de filmwereld samengewerkt, van Claire Denis en Quentin Tarantino tot Yorgos Lanthimos en Ethan Coen. Dit veelzijdige duo komt samen in New York voor een gesprek, waarin ze verhalen delen over hun afgelegde parcours.

remaining time 00:00

AFLEVERING 3: Art Across Disciplines

Rachel Rose staat bekend om haar complexe video-installaties, waarmee ze onze veranderende

remaining time 00:00

AFLEVERING 4: Architecture on Time

Kunst en architectuur worden door deze twee goede vrienden vanuit heel verschillende invalshoeken benaderd. De bekroonde architecte Frida Escobedo is momenteel bezig met de renovatie van de museumvleugel voor hedendaagse kunst van het Metropolitan Museum of Art in New York. José Esparza Chong Cuy, hoofdcurator van Storefront for Art and Architecture in New York, draagt bij aan de verandering van het publieke engagement voor zowel kunst als architectuur. Samen bespreken ze de magie van Lina Bo Bardi, de relatie tussen kunst en architectuur en hoe Mexico het werk van beiden heeft beïnvloed.

remaining time 00:00

remaining time 00:00

AFLEVERING 5: Filmed with Love

In deze aflevering brengen we een filmlegende en een rijzende ster samen: de Academy Award-winnende actrice Penélope Cruz, wiens acteerprestaties in onafhankelijke films en Hollywood-kaskrakers het publiek al meer dan drie decennia weten te boeien. Ze ontmoet Carla Simón, een regisseuse die de Catalaanse cinema naar een nieuw, wereldwijd publiek heeft gebracht door haar plattelandse opvoeding als uitgangspunt te nemen. Het duo ontmoet elkaar voor het eerst in Madrid en bespreekt er onderwerpen die de politiek aangaan, evenals het ouderschap en de behoefte naar ademruimte.